Optimistenrace

Hoe optimistisch kun je zijn!

Optimistenrace Be A Team Nieuwkoopse Plassen Team Building Optimist

Wil je een hilarisch teamuitje? Doe de Optimistenrace!  Waarbij zowel humor als competitie aan bod komt. Je kunt de uitdaging aan gaan om met je team (of andere groep) een prachtige tocht te varen in Optimisten (Deze zeilbootjes zijn aangepast zodat je de ruimte hebt).

 

Optimistenrace Be A Team Nieuwkoopse Plassen Team Building OptimistGoed voorbereid wordt het ruime sop gekozen en na de schipper-test kan de race beginnen. Durft de groep na de individuele races ook nog de sprong in het diepe te nemen door met de speciale spelregels van het ‘Teamzeilen’ een gezamenlijk record te vestigen?

 

Optimistenrace Be A Team Nieuwkoopse Plassen Team Building OptimistDeze unieke activiteit roept allerlei specialiteiten in je team op. Hoe optimistisch is de groep? Welke kwaliteiten worden ingezet? Wie zeilt het meest efficiënt en wie weet een ander de loef af te steken? Met professionele begeleiding hebt u een team dag waar nog lang over gesproken zal worden!

 

Bij deze Optimistenrace zijn verschillende vormen van catering mogelijk.

 

Bijzonderheden;

Startend vanaf Restaurant Zoetwater

-Duur; 3 uur

-Inclusief gebruik van optimisten, zwemvesten, begeleidende boten,  teambegeleiders.

Kosten;

€ 45,-pp Bij 20 personen

€ 55,- pp bij 10 personen

Bijkomende kosten voor catering.

 

Onze algemene voorwaarden kun je hier vinden

 

Ken je de Nieuwkoopse Plassen?

Volgens een legende werd Nieuwkoop in het begin van de twaalfde eeuw gesticht door een groep zigeuners, die vanwege een gebroken wagenwiel niet verder konden reizen en besloten zich op deze plaats te vestigen.  Het gebroken rad komt terug in het gemeentewapen, maar in werkelijkheid is het dorp Nieuwkoop ontstaan als een gemeenschap van veenontginners, die de moerasachtige woestenij hier hebben omgevormd tot weiland en akkers.

De inwoners van Nieuwkoop leefden vooral van de landbouw en veeteelt. Vanaf de zestiende eeuw werd het turfsteken echter de belangrijkste bron van inkomsten. Doordat veengronden massaal werden afgegraven ontstonden er grote en diepe plassen, beter bekend als de Nieuwkoopse plassen. Dit veroorzaakte veel wateroverlast. In de zeventiende eeuw werd de waterhuishouding in het gebied sterk verbeterd door de bouw van molens en sluizen en aan het aan het einde van de achttiende eeuw werd besloten tot de droogmaking van een gedeelte van de plassen. De resterende plassen vormen inmiddels een belangrijk en prachtig recreatiegebied met vele bijzondere dieren en planten. In de twintigste eeuw breidde Nieuwkoop zich sterk uit. Sinds 1950 verdrievoudigde het aantal inwoners van de gemeente bijna. Er wonen nu in de hele gemeente Nieuwkoop (met 13 kernen) 27.435 inwoners. In het dorp Nieuwkoop zelf wonen bijna 9000 mensen

 

Andere Initiatieven van Bea Hekkers;

Uitje Nieuwkoop

Zeilschool Nieuwkoop

Asana Trainingen