GPS Varia Tour

Varia Tour

GPS Varia Tour op en om de Plas! 

Een ‘Ont-dekkingstocht”, een tocht waarin verschillende elementen zijn gecombineerd; je legt aan de hand van aanwijzingen en met behulp van waypoints in de GPS een speciaal parcours af met verschillende vervoermiddelen door het Nieuwkoopse Plassen gebied .       Bij deze Varia Tour kan er gekozen worden uit meerdere mogelijkheden: Zeilen, wandelen, kanoën, roeien, fietsen, steppen, of suppen, etc. 

Varia Tour

In een roulerend systeem komen de gekozen onderdelen voor iedereen aan bod. Tijdens deze Varia Tour wordt het team uitgedaagd om samen te werken, ‘Zuddies’ te bemachtigen, door opdrachten uit te voeren en tot de opheldering van een geheimzinnig verhaal te komen. Tijdens de dag worden verschillende kwaliteiten en groepsprocessen onder de aandacht gebracht en besproken.

Varia Tour

Wat gebeurd onbewust, wat wordt bewust ingezet om het gezamenlijke doel te behalen?  Zijn er ook ‘verborgen agenda’s’? Komt ieder tot zijn recht met de taak die te volbrengen is? Wie heeft er kennis van bepaalde zaken, wie is flexibel in zowel het uitvoeren van een taak als in het loslaten van opvattingen,

 

Varia TourWie is creatief in het oplossen van een issue en het toepassen van een techniek, wie kan objectief met feiten en cijfers uit de voeten, wie heeft een goed gevoel voor sfeer en intuïtie, Wie ziet waar er risico’s zijn en gevaren op de loer liggen, wie weet oude ervaringen om te buigen n aar iets nieuws,  wie houdt er van een uitdaging en is bereid risico’s te nemen, wie houdt het overzicht en weet wanneer er onderbroken moet worden? Allemaal kwesties waar tegenaan gelopen kan worden in deze Varia Tour. En dat alles in een sfeer van ‘samen lekker genieten in de natuur’

Varia Tour

 

Het geheel kan worden verzorgd met een voortreffelijke catering, op idyllische plekjes. Zowel drankjes en hapjes tussen door in verschillende categorieën als lunch en diner met alle variaties van dien.

Varia Tour

 

Aan boord tijdens een tocht, op een eiland waar ook gewandeld kan worden, op een rietboot waar men eigen tapas maakt, verwend wordt door een gespecialiseerde kok of geniet van een buffet in de natuur.

Vraag naar de mogelijkheden!

 

Wil je deze activiteit samen met een BBQ boeken?

Dat kan je kunt starten bij Restaurant Tijsterman  en daar genieten van een heerlijk ambachtelijke BBQ  op het volgens de ANWB vierde mooiste terras van Nederland.

 

Klik hier om te boeken.

 

Kijk hier voor een prijsindicatie: Prijzen

Bea Hekkers: 06-15651544

of mail: bea@beateam.nl

 

Onze algemene voorwaarden kun je hier vinden

yvon met riet opdracht

Zeilend door de brug  

 

 

 

 

2012-05-12 13.40.071Gps routesloepentocht Kok in de Rietboot13 september 028

Japans reintegratie op de plasKanoenVlotten bouwenP1030281Lunch in de natuur13 september 024P10507392014-07-10 16.57.49zuddies close up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ken je de Nieuwkoopse Plassen?

Volgens een legende werd Nieuwkoop in het begin van de twaalfde eeuw gesticht door een groep zigeuners, die vanwege een gebroken wagenwiel niet verder konden reizen en besloten zich op deze plaats te vestigen.  Het gebroken rad komt terug in het gemeentewapen, maar in werkelijkheid is het dorp Nieuwkoop ontstaan als een gemeenschap van veenontginners, die de moerasachtige woestenij hier hebben omgevormd tot weiland en akkers.

De inwoners van Nieuwkoop leefden vooral van de landbouw en veeteelt. Vanaf de zestiende eeuw werd het turfsteken echter de belangrijkste bron van inkomsten. Doordat veengronden massaal werden afgegraven ontstonden er grote en diepe plassen, beter bekend als de Nieuwkoopse plassen. Dit veroorzaakte veel wateroverlast. In de zeventiende eeuw werd de waterhuishouding in het gebied sterk verbeterd door de bouw van molens en sluizen en aan het aan het einde van de achttiende eeuw werd besloten tot de droogmaking van een gedeelte van de plassen. De resterende plassen vormen inmiddels een belangrijk en prachtig recreatiegebied met vele bijzondere dieren en planten. In de twintigste eeuw breidde Nieuwkoop zich sterk uit. Sinds 1950 verdrievoudigde het aantal inwoners van de gemeente bijna. Er wonen nu in de hele gemeente Nieuwkoop (met 13 kernen) 27.435 inwoners. In het dorp Nieuwkoop zelf wonen bijna 9000 mensen. 

Sloep BeATeam

Andere Initiatieven van Bea Hekkers;

Uitje Nieuwkoop

Zeilschool Nieuwkoop

Asana Trainingen

Om een indruk te krijgen van Nieuwkoop en omgeving:

Graag tot ziens bij: Be A Team Evenementen!