MoorDDrooM

Wil je met elkaar het water op om een fantastische middag (ochtend) te hebben? Kom erachter of je samen mysterieuze gebeurtenissen op kunt lossen. Dit “MoorDDrooM”-sloepentochtspel is het perfecte groepsuitje voor team, familie of vriendengroep, waarbij teambuilding en vermaak samengaan. Ondertussen geniet je van de prachtige natuur van de Nieuwkoopse Plassen. Het sloepentochtspel als groepsuitje met teambuilding in de natuur!

De verdwijning

Er gebeuren vreemde zaken in Nieuwkoop en omgeving. Karel Paalman is al enige tijd vermist. Rechercheur Elly van Alphen heeft het stokje overgenomen van oud rechercheur Dirksen en werpt zich op deze ‘cold case’. Dirksen had een bijzondere manier van dossiers aanleggen. Elly kan daar wel wat hulp bij gebruiken tijdens dit sloepentochtspel.

Hoe en wat

Hoe kunnen jullie toegang vinden tot die vreemde documenten, wat waren de gebeurtenissen voorafgaand aan de vermissing, wie waren de mensen waar Karel mee omging, welke intriges speelde er tussen de omliggende dorpen en de tussenliggende natuur, wat hebben al die woordspelingen er in vredesnaam mee te maken? Klinken de verhalen die je hoort aannemelijk, hoe ziet deze situatie eruit vanaf de sloep, welke onderzoeken zijn er op te helderen? De uitdaging is om via samenwerking alle informatie te bundelen om zo systematisch tot conclusies te komen. Perfecte teambuilding in dit groepsuitje!

Tips & aanwijzingen

Aan de hand van de Be A Team-App vind je de juiste sloepentocht route en hoor je hoe de verschillende personages die met plot te maken lijken te hebben zich voorstellen. In het MoorDDroom-pakket krijg je alle links en mogelijke materialen mee die je nodig zult hebben bij dit onderzoek als groepsuitje. Wie is verantwoordelijk voor deze vermissing, waar is Karel Paalman en wat heeft er plaats gevonden?

De Oplossing

Komen jullie er uit? Jullie worden bij dit sloepentochtspel uitgedaagd om bij terugkomst je bevindingen in een ludieke presentatie samen te vatten. Tijdens de prijsuitreiking wordt bekend gemaakt wie de MoorDDrooM Trofee gewonnen hebben. Iedereen krijgt een leuk souvenir mee.

Dus als je dit sloepentochtspel wil komen doen als groepsuitje waarin teambuilding verweven zit, vraag informatie aan en boek dit fantastische fluistersloepenspel in de natuur!

Prijzenoverzicht MoorDDrooM: Klik hier

Ken je de Nieuwkoopse Plassen?

De Nieuwkoopse Plassen is een prachtig natuurgebied waar wij onze activiteiten in organiseren. De geschiedenis van Nieuwkoop en de karakteristieke eigenschappen van de natuur komen terug in de mysterieuze verhalen tijdens de spellen van de sloepentochten.

Volgens een legende werd Nieuwkoop in het begin van de twaalfde eeuw gesticht door een groep zigeuners, die vanwege een gebroken wagenwiel niet verder konden reizen en besloten zich op deze plaats te vestigen.  Het gebroken rad komt terug in het gemeentewapen, maar in werkelijkheid is het dorp Nieuwkoop ontstaan als een gemeenschap van veenontginners, die de moerasachtige woestenij hier hebben omgevormd tot weiland en akkers.

De inwoners van Nieuwkoop leefden vooral van de landbouw en veeteelt. Vanaf de zestiende eeuw werd het turfsteken echter de belangrijkste bron van inkomsten. Doordat veengronden massaal werden afgegraven ontstonden er grote en diepe plassen, beter bekend als de Nieuwkoopse plassen. Dit veroorzaakte veel wateroverlast. In de zeventiende eeuw werd de waterhuishouding in het gebied sterk verbeterd door de bouw van molens en sluizen en aan het aan het einde van de achttiende eeuw werd besloten tot de droogmaking van een gedeelte van de plassen. De resterende plassen vormen inmiddels een belangrijk en prachtig recreatiegebied met vele bijzondere dieren en planten. In de twintigste eeuw breidde Nieuwkoop zich sterk uit. Sinds 1950 verdrievoudigde het aantal inwoners van de gemeente bijna. Er wonen nu in de hele gemeente Nieuwkoop (met 13 kernen) 27.435 inwoners. In het dorp Nieuwkoop zelf wonen bijna 9000 mensen

Andere Initiatieven van Bea Hekkers;

Uitje Nieuwkoop

Asana Trainingen

Be A Team Evenementen is onderdeel van: ASANA Trainingen